Tuesday, December 8, 2015

Drama Cik Cinderella dan Encik Tengku (TV3)

Sinopsis Cik Cinderella dan Encik Tengku Mengisahkan Puteri Nuraisha (Zahirah Macwilson) yang hidup dengan seorang ibu tiri dan kakak tir... thumbnail 1 summary

Sinopsis Cik Cinderella dan Encik Tengku

Mengisahkan Puteri Nuraisha (Zahirah Macwilson) yang hidup dengan seorang ibu tiri dan kakak tiri. Ayahnya, Megat, sering melebihkan kakak tirinya iaitu Sha (Puteri Aishah).

Puteri mempunyai seorang tunang bernama Ashraf (Shah Iskandar), dimana pertunangan mereka adalah disebabkan amanat arwah ibu Puteri yang mahu dia dan Ashraf disatukan.

Ashraf bagi Puteri adalah seorang lelaki yang sering ingin menumpang kesenangan kerana dia sudah terbiasa dilimpahkan wang oleh keluarganya sendiri.

Perkenalan Puteri dengan Daniel (Shukri Yahaya), seorang peguam muda yang romantis, lucu dan baik hati di tempat kerja sedikit demi telah membuatkan Puteri jatuh cinta terhadap Daniel. Bagi Puteri, Daniel sangat menyenangkan tetapi dalam masa yang sama Puteri dihimpit rasa bersalah kerana dia terikat dengan amanat arwah ibunya itu.

Tanpa diketahui oleh Puteri, kakak tirinya, rupa-rupanya sudah lama menjalinkan hubungan cinta dengan Ashraf tanpa diketahui oleh sesiapa. Sehinggalah pada suatu hari, satu kejadian yang memalukan telah mengucar-kacirkan persiapan perkahwinan Puteri dan Ashraf yang telah dirancang rapi oleh ibu tirinya.

Adakah Puteri akan meneruskan perkahwinananya bersama Ashraf dan melupakan impian untuk membina mahligai bersama jejaka pujaannya, Daniel?

No comments

Post a Comment